in

Зимата се завърна в Европа: Сняг, силни ветрове и студ изненадаха някои страни

Снимка: Pixabay

Припомняме, че през последните дни големи жеги налегнаха различни части от Европа. Сега обаче настъпва тотален обрат и идват снеговалежи, които вече изненадаха редица държави на континента.

Германски медии коментират, че зимата отново се е завърнала, като в по-високите части може да падне до 50 см сняг. А поривите на вятъра дори в низините в петък ще достигат 100 км/час.

Синоптиците в страната предупреждават, че със валежите от сняг в някои райони може да бъде наистина студено.

Федералното правителство на Швейцария също предупреди за умерен риск от сняг в няколко области. Очакванията са снеговалежите да продължат до полунощ в четвъртък, а към шофьорите са отправени предупреждения да карат внимателно.

След температури от близо 30 градуса през уикенда, тази седмица те паднаха до 9-11 градуса, съобщава бТВ.

Предупреждение за снеговалеж е обявено и за западните райони на Австрия. Форарлберг и Тирол трябва да бъдат подготвени за снежна буря.

Промяната на времето и понижаването на температурите върна и Сърбия също към зимата. Вчера вечерта започнаха валежи, а на отделни места в страната – и превалявания от сняг. Заради лошото време е издаден „жълт код“.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/