in

Повод за гордост: Петър Стойчев стана първият българин, преплувал протока Гибралтар (СНИМКИ)

Снимка: Facebook/Petar Stoychev

Нов исторически успех за легендарния български плувец Петър Стойчев. Той се превърна в първия българин, преплувал протока Гибралтар по правилата на Oceans seven с текстилен бански (без неопрен).

Плувецът обясни, че е постигнал време от 3 часа и 46 минути. Изминатото разстояние по GPS-а на лодката е 16.4 км.

„Щастлив съм, че плуването ми завърши успешно и благодаря на всеки един от вас за уважението и подкрепата! Гордо мога да заявя, че вече съм единственият българин с три преплувани маратона от Oceans seven (Ламанша, протока Кук и протока Гибралтар). Остават още четири маратона! През месец май планирам да преплувам канала Молокай в Хавай, най-дългия и тежък маратон от седемте!“,

„Респект към професионализма и всеотдайността на моя екип! Иван Златинов и Красимир Туманов, благодаря ви! Също така благодаря на моето семейство, което е с мен тук в Тарифа и ме подкрепяше! Благодаря и на всички партньори, които застанаха зад нас!“, казва българинът.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.