in

Ще се сдобие ли КК „Златни пясъци“ с постоянен противопожарен екип през летния сезон?

Кадър: Youtube/puh81

Планира се да се осигури постоянен противопожарен екип на територията на КК „Златни пясъци“ за трите месеца на активния туристически сезон. 

Командированите от вътрешността на страната пожарникари биха могли да бъдат настанени в общинската почивна база на „Златни пясъци“, която е в добро състояние, след ремонт.

Допреди две години в курортния комплекс е бил базиран един противопожарен екип и един специализиран автомобил. През сезони 2022 и 2023 се е разчитало единствено на екипите на противопожарната служба във Варна.

За това лято е необходим един базиран автомобил и командироването на допълнително служители за периода от 15 юни до 15 септември. Причината е, че най-краткото време, за което противопожарен екип може да достигне от града до последните хотели на курорта, е над 20 минути, посочват от Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/