in

20-метровата улица „Бреза 6А“ във Варна – забравена от общината (Видео интервю и снимки)

Снимка: "Нова Варна"

В изключително гъсто населения квартал Левски на Варна, улица „Бреза 6А“ вече 18 години остава символ на забрава и пренебрегване от страна на местните власти. Улицата е затрупана в прах, кал и чакъл, създавайки сериозни ежедневни проблеми за жителите. В разговор за ситуацията, Зоя Георгиева, собственик на жилищен имот на улицата, разкри пред нас трудностите, с които се сблъсква общността ежедневно.

Снимка: „Нова Варна“
Снимка: „Нова Варна“

„Проблемът е хроничен, сградата е строена през 2006 година, тоест ние от 18 години нямаме асфалтирана улица“ казва Георгиева. „Всяко минаване на автомобил превръща живота ни в ад от прах през лятото и кал през зимата. Има особени трудности за майки с колички и хора с увреждания, които не могат да се придвижват по улицата.”

Снимка: „Нова Варна“

Състоянието на улицата представлява не просто дискомфорт, но и реална опасност за децата, които играят в близост до домовете си. „Опасностите от спънки и падания върху едрия чакъл са ежедневие за децата,“ казва тя, като добавя “да не говорим за праховите частици, които ние всички поглъщаме ежедневно.”

Снимка: „Нова Варна“

Жителите не са останала безучастни и са предприели активни действия за разрешаване на проблема, включително подаване на петиции до местната администрация. „Нашата улица изглежда забравена,“ споделя още Георгиева. Въпреки обещанията от местните власти за предстоящо асфалтиране, обитателите на „Бреза 6А“ продължават да живеят в очакване и несигурност. 

“Кварталът се облагородява, строят се площадки, скоро ще има зелена зона, но нашата улица остава в неугледно състояние. Това не е редно, предвид факта, че ние сме съвестни граждани, които си плащат данъците. Заслужаваме нормални условия, в които да живеем.”, споделя Георгиева.

Зоя Георгиева призовава съгражданите си да не се отказват и да продължат да настояват за подобрения. „Ние имаме право на същите условия за живот, каквито се предоставят на всички граждани на Варна,“ казва тя категорично.

Снимка: „Нова Варна“

Тази улица е поредния пример за предизвикателствата, с които се сблъсква местната общност в борбата за равни права и условия за живот. Солидарността и активната гражданска позиция могат да бъдат решаващи в усилията за постигане на дългоочакваната промяна. 

Снимка: „Нова Варна“
Снимка: „Нова Варна“

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/