in

В кой град е най-евтиното агнешко месо за Великден?

Снимка: Pixabay

Тази година скредната цена на агнешкото е най-висока в Пловдив – 30 лв./кг, а най-ниска в Бургас- 21,50 лв./кг. Това показват изчисленията на Системата за агропазарна информация (САПИ) към Министерство на земеделието и храните.

Снимка: Системата за агропазарна информация (САПИ ЕООД)

В проучването са включени още осем области: Благоевград, Бургас, Варна, Ловеч, Монтана, Русе, София и Хасково, съобщават от САПИ.
Експертите на САПИ са изчислили, че Великденската потребителска кошница на пловдивчани тази пролет излиза 166,13 лв., което е с 8 лева повече от миналата година.

В нея са изброени 21 продукта, включени във Великденското меню и достатъчни за 4-членно семейство. Оскъпяването идва именно заради скока на агнешкото месо.
Иначе при яйцата е отчетено намаление с 20 стотинки за опаковка от 10 бр. размер L. Символично  с 10 стотинки е поевтиняването при козунаците.
По показател обща стойност на всички 21 продукта.

ДОКЛАДВАЙ ЗА НЕРЕДНОСТ

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/