in

Лили Иванова иска да вземе под наем бивша механа на морето

Снимка: Facebook/Lili Ivanova

Лили Иванова е хвърлила око на апетитен терен в Морската градина на Бургас. Стана ясно, че Фондация „Лили Иванова“ иска да превърне бивша механа в културен център.  От фондацията вече са изпратили писмо до Общинския съвет с искане да стопанисват сградата за  срок от 10 години.

Имотът е с площ от 62 кв. м. и е в близост до Летния театър. В момента е собственост на „Благоустройствени строежи“. Към него има зимна градина.

След ремонт в сградата ще бъде обособен многофункционален културен център за изложби, срещи, концерти, представяне на творци и произведения. В рамките на съществуващата сграда ще се обособи и бюфет за обслужване на събития и гости, информационен център за популяризиране на всички културни събития, провеждани на територията на община Бургас и продажба на билети за тях, санитарни и обслужващи помещения, гримьорни и др. В концепцията е заложено организирането на школи за деца и ученици, съобщава БНР.

Друга цел на организацията е, да се експонират награди и лични вещи на големи български артисти, което ще превърне центъра в една от туристическите забележителности на Бургас и ще допринесе за развитие и разширяване на културния и събитиен туризъм, посочват от фондацията.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/