in

95-годишна жена завърши гимназия, доказвайки, че образованието не познава възраст

Колаж: "Нова Варна"

Марджи Уорд, на 95 години, показа на света, че ученето никога не спира, като получи диплома от колеж в САЩ. Въпреки успешната си дългогодишна кариера в бизнеса, жената винаги е мечтала да завърши своето образование.

Подкрепата от семейството ѝ и образователното заведение е помогнала на Марджи да завърши обучението си и да получи така желаната диплома за средно образование.

„Тя прекара по-голямата част от живота си в света на бизнеса“, каза президентът на колежа Шерил Спаркс. „Съпругът ми я научи да чете и след това на математика. Но тя винаги е искала да получи образование. Накрая, благодарение на съвместните ни усилия, тя завърши колежа“

Независимо от временните здравословни проблеми, които наложили прекъсване на нейното обучение, колежът признал решимостта на Марджи и я подкрепил в завършването на курсовете.

Това вдъхновяващо постижение на Марджи е пример, че стремежът към знание и растеж може да продължи през целия ни живот.

По публикацията работи: Зоя Георгиева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/