in

Обичана учителка се бори с коварна болест: Нейни ученици се опитват да ѝ помогнат

Кадър: бТВ

Дългогодишната учителка в Бяла Слатина Дияна Александрова има нужда от помощ, за да може да оздравее, тъй като се бори с тежко онкологично заболяване. Проблемите на Дияна започват преди две години, а след операция на матката усложненията продължават и до днес. Сега тя се намира в интензивното отделение на болница в Истанбул.

С медия „Нова Варна“ се свърза дъщерята на учителката. Ето какво ни написа тя:

„Майка ми се бори с онкологично заболяване от септември 2022 г. Имаше момент на затишие и нормален живот, но заболяването се завърна и в момента състоянието ѝ е много тежко, като се намира в интензивно отделение в турска болница. В момента спешно се нуждаем от помощ. Бихме били много благодарни, ако имате възможност да помогнете с разпространение на нашата кауза“.

Жителите на Бяла Слатина по всевъзможни начини се мобилизират, за да осигурят нужните средства за лечението на Дияна, но отправят призив и към други да помогнат, съобщава бТВ.

На този етап са необходими около 30 000 лева за химиотерапиите на учителката, но ситуацията е динамична и превантивно са необходими няколко десетки хиляди лева.

Г-жа Дияна Александрова освен дългогодишен преподавател по биология е и дългогодишен читалищен деец. В читалището в града е организиран базар в нейна подкрепа.

Инициатори на кампанията са нейни ученици.

„В момента състоянието ѝ не е добро, не може да ѝ се приложи вторият курс на химиотерапията. В Турция се опитват да я стабилизират. В Бяла Слатина дарителската кампания започна от училищата. В цялата община учители и ученици се организираха и започнаха да се събират средства. Започнахме с кутии, да се дават пари на ръка. Открита е и дарителска сметка“, разказа нейният ученик Теодор Узунов.

Друг ученик организира благотворителен футболен турнир, като от него са събрани 2500 лева.

Друго момиче пък организира нетрадиционна кампания, продавайки роклите си от бала. Призовава и други момичета да направят същото.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/