in

Още два циклона преминават над България: Кога идва краят на лошото време?

Кадър: бТВ

По думите на климатолога проф. Георги Рачев затоплянето ще започне в сряда. Той разкри, че има три циклона, като първият вече е заминал, а вторият ще вилнее късно тази вечер, като ще продължи да ни носи лошо време през почивните дни. Третият циклон пък щял да премине през България във вторник

Паднали са добри валежи в подходящото време и на подходящите места, отчита проф. Рачев  в ефира на бТВ.

„Погледнах, че е имало добри валежи над язовир „Ясна поляна“, който снабдява с вода Южното Черноморие. Сезонът се очертава много успешен от туристическа гледна точка и добрата новина е, че няма да имаме проблеми с водоснабдяването там“, поясни той.

Проф. Рачев коментира още, че в събота западните райони на страната ще се радват на повече слънце и по-сухо време. От Пловдив към Бургас обаче валежите ще са интензивни. „Източна България принципно има нужда от повече валежи“, поясни той.

В неделя западните райони на страната ще са с преобладаващи валежи, а хората в източните райони ще се радват на повече слънце. „Над 1200-1300 метра ще вали дори сняг – ще се образува нова снежна настилка“, допълни той.

Проф. Рачев каза, че температурите до сряда ще са доста ниски, а метеорологичната обстановка ще е динамична. Той предупреди шофьорите да са много внимателни, особено ако пътуват през проходите.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/