in

Тези неща у дома пречат на рутера за Интернета

Снимка: Pixabay

Има някои предмети у дома, които могат да попречат на рутера за Интернет. Така, че ако понякога се чудите каква може да е причината за слабия сигнал, уверете се дали в близост до рутера няма някое от следните неща:

Микровълнови фурни: Тези кухненски уреди работят в същата честотна лента като много рутери (2,4 GHz), а това може да доведе до смущения, когато и двете се използват едновременно. Дръжте устройствата далече едно от друго.

Безжични телефони: По-старите безжични телефони е възможно да смущават Wi-Fi сигналите.

Bluetooth устройства: Примери за такива устройства са високоговорители, клавиатури и слушалки. Те могат да причинят смущения, особено ако се намират в непосредствена близост до рутера.

Метални предмети: Големи метални предмети, като хладилници, шкафове за документи и огледала, могат да отразяват или поглъщат Wi-Fi сигнали, което води до по-слабо покритие в определени зони на дома ви, съобщава сайтът Актуално.

Бетонни стени: Бетонните стени могат да блокират Wi-Fi сигналите, особено ако съдържат метална армировка. Помислете за поставяне на рутера си на централно място или за използване на мрежова Wi-Fi система, за да осигурите по-добро покритие в целия си дом.

Аквариуми: Известно е, че водата поглъща Wi-Fi сигналите, така че поставянето на рутер в близост до голям аквариум може да доведе до смущения в сигнала.

Флуоресцентни лампи: Флуоресцентните осветителни тела могат да излъчват електромагнитни смущения, които нарушават Wi-Fi сигналите.

Бебешки монитори: Аналоговите бебешки монитори, работещи на честота 2,4 GHz, могат да смущават Wi-Fi сигналите.

Безжични охранителни камери: Подобни устройства, работещи на същата честотна лента като рутера, могат да причинят смущения.

Wi-Fi мрежи на съседите: Ако живеете в гъсто населен район, съседните Wi-Fi мрежи могат да смущават вашата мрежа. Използвайте Wi-Fi канали, които са по-малко натоварени, или превключете на 5 GHz честотна лента за по-малко смущения от съседните мрежи.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/