in

Властите с призив към всички заради разпространението на коклюш

Колаж: "Нова Варна"

Случаи на коклюш са регистрирани в общо 10 столични училища от началото на март до 15 април. Общият брой на заболелите ученици е 56, това научаваме от страницата на Министерството на здравеопазването във Фейсбук.

С оглед нарастващото разпространение на коклюш, е важно всички ученици с оплаквания от упорита кашлица, да потърсят лекарска помощ и да не посещават учебни занятия до уточняване на причината за оплакванията.

Обръщаме внимание, че неваксинираните деца, които не са в контакт с болен от коклюш, могат да проведат пропусната имунизация веднага. През настоящата година на реимунизация срещу коклюш в предучилищна и училищна възраст подлежат: децата, родени през 2018 г. (навършващи 6 години) и децата, родени през 2012 г. (навършващи 12 г.). Имунизациите се извършват в рамките на календарната година, независимо от датата на раждане на детето.

ДОКЛАДВАЙ ЗА НЕРЕДНОСТ

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/