in

Подробна прогноза за времето през новата седмица по Черноморието

Снимка: "Нова Варна"

В понеделник ще бъде ветровито с умерен, в Дунавската равнина и Източна България – силен вятър от запад-северозапад. Ще има променлива облачност, само на отделни места, главно в планините и североизточните райони, ще превали краткотраен дъжд. Минималните температури ще са предимно между 3° и 8°, а максималните – между 15° и 20°.

През нощта срещу вторник от югозапад ще започнат нови валежи, които бързо ще обхванат цялата страна. Има повишена вероятност на места да са интензивни и значителни по количество. Вятърът ще се ориентира от изток-югоизток, в Източна България и ще се усили. Сутрешните температури ще са по-високи, но дневните ще се понижат с 2 до 4 градуса.

В сряда вятърът временно ще стане от западната четвърт. Валежи ще има на по-малко места, главно в западната половина от страната. Ще има повече разкъсвания и намаления на облачността, а дневните температури ще бъдат с 5-6 градуса по-високи. В четвъртък и петък атмосферата ще бъде неустойчива.

Отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи и гръмотевици; през първия ден главно в Западна и Централна България, през втория – в Централна Северна и Североизточна, са възможни и интензивни явления. Вятърът ще се усили, отначало от изток-югоизток, впоследствие – от северозапад.

Минималните температури ще са по-високи, дневните ще се понижават. В събота въздушната маса ще се стабилизира и над страната ще преобладава слънчево време. Дневните температури ще се повишат и максималните ще бъдат предимно между 18° и 23°.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/