in

Какво ще бъде времето днес по Черноморието

Снимка: "Нова Варна"

Днес още преди обяд ще започне да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и след обяд на много места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици; на места явленията ще са интензивни. Вятърът ще е слаб, в Източна България – умерен, от юг-югоизток. Максималните температури ще останат без съществена промяна, предимно между 13° и 18°, София – около 12°.

Над планините облачността ще бъде значителна. Ще има и валежи от дъжд, над около 1500 метра – от сняг, на повече места и придружени с гръмотевици в следобедните часове; в Рило-Родопската област има условия явленията да са интензивни. Вятърът ще се ориентира от юг-югозапад, ще е умерен и силен. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 7°, на 2000 метра – около 1°.

По Черноморието преди обяд ще е почти без валежи, след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи, в отделни райони с гръмотевици. Максималните температури ще бъдат 15°-17°. Температурата на морската вода е от 11°-12° по северното крайбрежие до 15° по южното. Вълнението на морето ще се усилва и ще бъде 3-4 бала.

ДОКЛАДВАЙ ЗА НЕРЕДНОСТ

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/