in

Разследват контрабанда на кокаин за около 1 500 000 лева у нас

Колаж: "Нова Варна"

Под надзора на Окръжна прокуратура-София се разследва контрабанда на над 6 кг кокаин за около 1 500 000 лева. Това съобщават от прокуратурата за медия „Нова Варна“. Пакетите с наркотика били скрити в тайник в товарна композиция

Установено е, че на 20.04.2024 г. на ГКПП „Калотина“, митнически пункт „Калотина“, трасе „Изходящи товарни МПС“, се е явил турският гражданин Б.К., който управлявал товарна композиция с турски регистрационни номера и без надлежно разрешително пренесъл през границата на страната от Република Сърбия в Република България високорисково наркотично вещество, а именно кокаин, с нето тегло от около 6,000 кг, разпределено в два броя пакети, укрити в специално изграден в полуремаркето тайник.

С постановление на наблюдаващия прокурор в качеството на обвиняем е привлечен турският гражданин Б.К., който е задържан за срок до 72 часа по Наказателно-процесуалния кодекс (НПК).

Предстои внасянето на искане в Окръжен съд-София за вземане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на обвиняемото лице.

Приблизителната стойност на намереното наркотично вещество е около 1 500 000 лева.

Разследването по случая продължава под надзора на Окръжна прокуратура – София.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.