in

Във Варна организираха среща за опазване на Черноморската бодлива акула

Кадър: Youtube/Crimean Tatars in English

От Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) съобщават, че във Варна е била организирана среща за опазване на черноморската бодлива акула. Сред темите по време на срещата беше преглед на мерките за опазване и управление на черноморска бодлива акула, характеристики и особености на целевия риболов на черноморска бодлива акула.

ИАРА участва във форум на тема „Черноморска бодлива акула“. Предизвикателства пред бранша и предложения за бъдещото опазване на рибните ресурси бяха част от дискусията, която се проведе на пристанище „Карантината“ във Варна.

Изпълнителният директор д-р Николай Георгиев, заместник-директора Христо Панайотов и част от екипа на агенцията участваха в срещата.

„Искам да поздравя организаторите и присъстващите за актуалната тема, която беше поставена на форума. Всички ние можем да влияем на сектора с конкретни предложения, за да опазим рибния ресурс в Черно море“ сподели д-р Георгиев.

️Мероприятието е по инициатива на Генералната комисия по рибарство за Средиземно море и за Черно море (ГКРСМ), със съдействието на ИАРА и Местната инициативна рибарска група Шабла-Каварна-Балчик. Дискусията включи обсъждане на дейности и приети решения от Генералната комисия по рибарство за Средиземно море и за Черно море и преглед на мерките за опазване и управление на черноморска бодлива акула. По време на срещата представиха особеностите на целевия риболов на черноморска бодлива акула, както и оценка на запаса. Представени бяха резултатите от социално-икономическото проучване на рибарствата, ориентирани към улова на черноморска бодлива акула, проведено през 2023.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/