in

Задават се още дъжд и гръмотевици: Ето кога и къде

Колаж: "Нова Варна"

От НИМХ представиха своята прогноза за периода от 25 април до 30 април. Прогнозата е на дежурния синоптик Анастасия Кирилова.

Според НИМХ този четвъртък времето у нас ще бъде предимно облачно, ще има и валежи, преди обяд главно в западната половина от страната, а след обяд и на изток, където ще са придружени с гръмотевици.

В отделни планински райони ще са значителни по количество. Вятърът ще е слаб от северозапад. Минималните температури ще са между 7° и 12°, а максималните – от 13°-14° в крайните западни райони до 21°-22° в източните.

През нощта срещу петък облачността от запад на изток ще намалее и в петък и през почивните дни ще бъде предимно слънчево. В следобедните часове ще се развива купеста облачност, по-голяма вероятност за изолирани краткотрайни валежи има в петък в планините.

Вятърът ще е слаб, в петък ще се ориентира от юг, в събота – от изток. Минималните температури ще се понижат слабо, а дневните в Западна България ще се повишат, максималните ще са между 18° и 23°.

През първите дни от следващата седмица над Източна България ще се развива купесто-дъждовна облачност, на много места там ще има валежи. В западните райони ще преобладава слънчево време. Вятърът ще се ориентира от север-североизток, ще е слаб, по Черноморието – умерен. Температурите ще се повишат още.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/