in

Мъж намери портмоне с пари и злато край морето във Варна

Снимка: Google Street View

От шуменската полиция съобщават за медия „Нова Варна“, че мъж е намерил портмоне във Варна, след което незабавно го е предал в полицията, за да се намери неговият собственик

Мъж от силистренското село Брадвари намерил портмонето, което се оказало собственост на 25-годишна жена от Шумен. Мъжът го предал във Второ РУ във Варна. Днес портмонето е било предадено на собственичката му.

На 14 април Кирилка Кирилова била на разходка в морската столица. Разходила се по крайбрежната алея, поседяла на пейка. Тръгнала си, и малко по-късно установила, че портмонето й го няма. За неин късмет, малко след като го забравила на една от пейките край морето, го намерил съвестен мъж. Салми Алми взел дамското портмоне, видял, че в него има документи, дебитна карта, сумата от 150 лева и златен пръстен, и го предал във Второ РУ- Варна. Днес портмонето беше върнато на 25-годишната шуменка.

„Изобщо не вярвах, че ще се намери“, сподели Кирилова. „Когато разбрах, че го няма пуснах пост в групи в социалните мрежи, като се надявах да ми върнат поне документите. Веднага подадох документи за смяната им, тъй като не мога да стоя нито без лична карта, нито без шофьорска книжка. Изобщо не съм вярвала, че ще ми го върнат така, без нищо да липсва. Благодарна съм на мъжа, който го е намерил и съвестно го е предал в полицията, за да стигне отново до мен. Вярвам, че доброто се връща. Не съм намирала никога нищо чуждо, но ако намеря също бих го предала, каза 25-годишната жена, когато си получи портмонето“.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.