in

Прокурор Кирилова: Петър Петров-Еврото е мислил да ме залее с киселина

Кадър: бТВ

Пред Мария Цънцарова градският прокурор на София Илиана Кирилова заяви, че бившият министър на туризма Николина Ангелкова не се е разпознала на снимките с бившия главен секретар на МВР Живко Коцев и ще се наложи да бъде направена експертиза.

Кирилова добави в ефира на бТВ, че тепърва предстои да се изясни ролята на Николина Ангелкова.

„Предстои да се направи лицево-идентификационна експертиза дали лицето на снимката е тя или не. Тя не се разпознава“, поясни тя и допълни, че очаква Ангелкова сама и доброволно да разкаже за снимката в колата, на която Коцев си показва часовника.

„Ако експертизата потвърди, че на снимката е тя, се притеснявам, че тя може да има проблеми с паметта. Не мога да кажа“, поясни още Кирилова.

Относно заплахите на Петър Петров-Еврото, Илиана Кирилова заяви следното:

„Познавам Петър Петров от 1995-1996 г. Тогава той беше прокурор. Дълги години не съм комуникирала с него. Обяснила съм един момент от личния си живот, при който се срещнах с него след дълго прекъсване“.

Според нея Петър Петров-Еврото няма как да ѝ влияе. „Това, което зная, е, че той е имал намерение да ме залива с киселина. Доколкото зная, излезе един разпит на Любена Павлов – оттам научих“, поясни прокурор Кирилова.

Прокурор Кирилова разказа, че нейният колега – Чавдар Пастованов, ѝ се е обадил преди време много разтревожен, докато тя е била в отпуска. „Той ми каза, че ще ме заливат с киселина. Аз не се запознавам с материалите по тези делото – делегирала съм правата на своите заместници и не искам да зная какво има по тези дела. Още повече, че аз много добре зная истината – тя ще излезе“, поясни тя.

Относно обвиненията срещу Живко Коцев:

Според Кирилова „ако се докаже, че лицата, които са на снимките, са именно тези, наблюдаващите прокурори би трябвало да проверят кога са направени те, по какъв повод и хората имат ли връзка помежду си“. Тя е категорична, че ролята на бившия главен секретар на МВР в тази организирана престъпна група предстои да се изясни, ако наистина има такава връзка.

„Повдигнато му обвинение е за участие в организирана престъпна група. Разпитани са 50 човека, но по това дело предстоят още разпити, които трябва да дадат по-голяма конкретика по евентуалната роля на бившия главен секретар на МВР“, каза още тя.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/