in

Гечев обяви за невиждани фалити на фермери в България

Снимка: Pixabay

Бившият министър на земеделието Явор Гечев обяви, че състоянието на земеделския сектор в България е в лошо състояние.

„Чел съм мотивите такива, каквито дойдоха от Министерския съвет, по предложението за освобождаване на Кирил Вътев. Прави впечатление, че са доста тежки, не е традиционно толкова твърди и натъртващи да са мотивите, когато освобождаваш министър, особено на една седмица“, заяви бившият министър на земеделието Явор Гечев в ефира на Bulgaria ON AIR.

Гечев смята, че тези рокади в служебния кабинет са вследствие на конституционните промени.

Бившият министър на земеделието е на мнение, че и земеделският сектор у нас е в лошо състояние.

„Не само в България, но и в цяла Европа, никога не е имало толкова фалити на фермери, които излизат трайно от бранша. Зелената сделка обърка всичките неща, няколко лоши години една след друга и липсата на перспектива какво да се прави, липсата на решения. Фермерите могат да стиснат зъби, могат да нямат печалби, но не могат да са трайно на загуба. Рано или късно, човек когато няма с какво да си храни децата, зарязва нещата на село и отива в големия град да си търси късмета“, отбеляза Гечев.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/