in

Сестрата на Ким Чен Ун: Ще продължим да изграждаме най-мощната военна сила

Колаж: "Нова Варна"

Сестрата на севернокорейския лидер Ким Чен Ун – Ким Йо Чен, заяви, че Северна Корея ще продължи да изгражда огромна и най-силната военна сила, за да защити своя суверенитет и регионален мир

Това съобщи севернокорейската новинарска агенция KCNA в сряда.

Ким заяви, че поредица от военни учения на американската армия в региона тази година, започващи с тренировки с бойни стрелби, проведени с „южнокорейските марионетни военни гангстери“, тласкат регионалната среда за сигурност в опасен смут.

„Ние ще продължим да изграждаме огромна и най-мощна военна сила, за да защитим нашия суверенитет, сигурност и регионален мир“, казва още Ким Йо Чен.

Армията на САЩ и Южна Корея проведоха набор от учения с по-голям мащаб и интензивност през последните месеци под обещанието на лидерите на двете страни да подобрят военната готовност срещу военните заплахи на Северна Корея.

Превод и редакция: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/