in

Ужас във варненско село: Баща и син задържани за серия изнасилвания на малолетно момиче

Снимка: Pixabay

В поредица от събития, изпълнена със смразяващи подробности, Апелативният съд във Варна потвърди най-строгата мярка за неотклонение за баща и син, обвинени в изнасилване в продължение на 4 години на малолетно момиче. Дамян А. и неговият син Дамян И. остават зад решетките след като бяха обвинени в изнасилване и блудствени действия, извършени в дома на по-възрастния Дамян във варненско село.

Момичето, което е живеело заедно с майка си в дома на обвиняемия, е посочило недвусмислено извършителите на престъплението по време на разпитите. Освен това, съдебно-медицинските експертизи са потвърдили, че върху нея е било упражнено насилие. Доказателствата сочат, че насилието е било осъществявано в продължение на четири години, което подчертава ужасяващата продължителност и жестокост на деянията.

Прокуратурата заявява, че има достатъчно доказателства за извършване на престъплението, като се вземат предвид и еднопосочните гласни доказателства и заключенията на експертизите. От страна на защитата, адвокатите на двамата обвиняеми са поискали по-леки мерки, като са подчертали, че Дамян И. не е извършвал деянията и че момичето е било като сестра за него.

Въпреки тези твърдения, съдът е приел, че рисковете от укриване и извършване на престъпление са високи, като се има предвид тежестта на предвиденото наказание за изнасилване на малолетно лице – от 10 до 20 години лишаване от свобода. 

Това решение на съда не подлежи на обжалване и оставя обществото с тревожни въпроси относно безопасността и защитата на най-уязвимите членове на обществото. Престъплението е поредният случай, който подтиква към размисъл за ефективността на системата за предпазване на децата и нуждата от строги и решителни мерки срещу подобни нарушения на закона.

По публикацията работи: Зоя Георгиева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/