in

Борисов: Честито, ние се отървахме от ПП-ДБ (ВИДЕО)

Кадър: Facebook/Novini.bg

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов направи изявление пред журналисти в кулоарите на парламента, след като народните представители гласуваха първа точка за днес да бъде искането за отстраняване на председателя на НС Росен Желязков.

„Искам да поздравя колегите от „Възраждане“, ПП-ДБ и БСП за новата коалиция, заедно с ИТН. Аз мисля, че поне 5-6 служебни правителства ще се изредят още“, каза той.

„Ще запозная всички евроатлантически партньори днес, да стане ясно защо заради тези хора ползваме само руски газ и само руски петрол”, продължи Борисов.

След това цитира един от мотивите на Кирил Петков за искането за отстраняване на Росен Желязков. „Пише, че е нарушил правилника по чл. 48, ал. 5“, каза председателят на ГЕРБ.

„Росен Желязков го приеха на крака в парламента в Украйна. Срам за колегите от ПП-ДБ. Лицемери. Вече си обяснявам и Терзиев от Държавна сигурност, и Модев и всичките“, скочи лидерът на ГЕРБ.

„Росен Желязков ще пада, защото има проект за предлагане на нова помощ за Украйна, закона за Съдебната власт, за сграда на Конституционния съд, за домашното насилие. Росен Желязков е виновен, че ги е вкарал да се гледат бързо тези точки. Честито на „Възраждане“, на БСП, ние се отървахме от ПП-ДБ“, заяви Борисов.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/