in

Извънредно от НС: Какво се случи с Росен Желязков?

Кадър: Facebook/"По света и у нас" - новините на БНТ

Официално народните представители приеха предсрочното освобождаване на Росен Желязков като председател на НС.

В сряда в парламента постъпи проект за решение за предсрочно освобождаване на Желязков, внесен и подписан от депутати от ПП-ДБ и БСП.

Правилникът на НС предвижда, че предложението се поставя на гласуване на първото заседание след деня на постъпването му, като се дава право на лицето да бъде изслушано.

„По презумпция, в тази процедура, трябва да се говори по-дефанзивно, но аз няма да го направя. Всички ние в тази зала сме хора, но хора, които са пратени от други хора, за да работят за хората. Като хора ние имаме нашите слабости и страсти, но ние, като народни представители, трябва да имаме почтеност и още едно качество, което го губим – човещина. Битува мнението, че ние сме драматична група актьори в политическия театър. Понякога, когато актьорите се качват на сцената, мислейки си, че се качват там, отиват на ешафода. Трябва да подтиснем гордостта и егото и на преден план да се смирението. Искам да първо място да ви благодаря за доверието, да благодаря и за недоверието. Искам, понеже на всеки по отделно да се извиня, ако с действия или бездействия, съм засегнал вас като хора“, обърна се Желязков към депутатите.

„Скъпи колеги, за мен беше чест да бъда председателя на 49-ото Народно събрание. Благодаря ви!“, завърши Росен Желязков, а бурни аплодисменти отекнаха в залата.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/