in

Синоптик предупреди кога се задават силни гръмотевични бури в България

Колаж: "Нова Варна"

Синоптикът Петър Янков заяви, че следобед валежите в София ще се възобновят, като валежните зони ще обхващат и централните, и източните райони в страната. Очаква се да прегърми, но въпреки това за днес няма условия за силни гръмотевични бури. 

По думите синоптика по-динамично време се очаква в средата на следващата седмица през великденските празници. Тогава се очаква да има условия за силни гръмотевични бури, заяви синоптикът Петър Янков в ефира на Bulgaria ON AIR.

По негови думи през събота и неделя времето ще бъде подходящо за планински туризъм.

„В събота валежите ще бъдат главно в Западна България, в планинските райони ще превали за съвсем кратко. Температурите ще бъдат 17 и 23-24 градуса. София отново ще бъде най-хладната балканска столица. Неделя ще бъде много слънчева, температурите ще се повишат – около 27° в населените места и той е по-подходящият ден за туризъм в планината“, допълни Петър Янков.

В началото на празниците до 3 май времето ще бъде по-хубаво, като ще има и повече слънце.

„От 3 май започва по-динамично време, така че главно в Западна и Южна България се очакват силни гръмотевични бури, това важи и за Гърция, където нашите сънародници обичат да пътуват. На 4 май се очакват проливни валежи“, поясни още Петър Янков.

Очакванията са, че първата половина на май месец ще бъде по-динамична и с повече валежи, както и в края на май.

„Май се държи точно така, както е в нашето съзнание – с повече валежи през първите 10 и последните 10 дни“, завърши синоптикът.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/