in

Важно съобщение от МОН за матурите

Снимка: Facebook/ МОН

От пресцентъра на Министерството на образованието (МОН) съобщават за медия „Нова Варна“, че матурите по желание на ученика ще се проведат от 22 до 29 май

Допълнителните държавни зрелостни изпити по желание на ученика ще са от 22 до 29 май. Графикът по предмети от общообразователна и профилирана подготовка е публикуван на сайта на МОН.

На 22 май от 8:30 часа ще са държавните зрелостни изпити по математика и география и икономика от общообразователната подготовка. В същия ден от 14 часа ще се проведат матурите по желание от профилирана подготовка по физика и астрономия, география и икономика, изобразително изкуство, история и цивилизации, руски език и предприемачество.

В последния ден (29 май) от предстоящата изпитна сесия са държавните зрелостни изпити по информационни технологии – общообразователна и профилирана подготовка.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.