in

Жена падна във вулкан

Кадър: Youtube/Travel with Fawn

Фатален инцидент в Индонезия. Китайска туристка се подхлъзна и падна във вулкана Иджен. Тя и съпругът ѝ били част от туристическа група.

Китайка се подхлъзна и се потопи в дълбините на вулкан в Индонезия в събота, докато се опитвала да позира за снимки. Жената и съпругът ѝ са били част от групова обиколка до Иджен, вулканичен туристически парк в провинция Източна Ява, според докладите.

В събота жената и съпругът ѝ се изкачили до ръба на скала, за да видят известния „син огън“, както и да наблюдават изгрева на слънцето, съобщи South China Morning Post, цитирайки китайския вестник Xiaoxiang Morning Herald.

Жената случайно стъпила на роклята си и се подхлъзнала, докато позирала до изсъхнало дърво, на фона на вулкана. Съпругът щракал снимките ѝ, когато се случил инцидентът. Съобщава се, че жената е паднала на 75 метра надолу по скалата.

Твърди се, че туристите от Китай са пренебрегнали предупрежденията на екскурзовода да не ходят на мястото.

Тялото на жената е извадено около два часа по-късно. Съпругът й бил неутешим в болницата.

Много туристи се стичат в района на вулкана Иджен, за да видят феномена „син огън“.

Миналата седмица отдалечен вулкан в Индонезия изригна повече от половин дузина пъти, което наложи затварянето на международното летище Sam Ratulangi, съобщава Hindustan Times.

Превод и редакция:  Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/