in

Лена Бориславова: Шефът на ГЕРБ е Делян Пеевски

Кадър: бТВ

Лена Бориславова заговори за „дълбоко скритата власт“. Според нея ГЕРБ са особено зависими от ДПС. Тя коментира, че би могло да има управление съвместно между ПП-ДБ и ГЕРБ, при някои условия

„Единственото, което подценихме и трябва да отчетем като грешка е обстоятелството, че влязохме в т.нар. сглобка с ГЕРБ, но подценихме колко зависими са те от ДПС. Шефът, ръководителят на ГЕРБ е Делян Пеевски. И дори Христо Иванов, който много по-дълго е на политическата сцена, е силно изненадан колко дълбоко скрита е тази власт“, заяви Лена Бориславова в ефира на бТВ тази сутрин.

Тя коментира, че ако Бойко Борисов е готов да изпълнява заложените в програмата реформи с ясен срок, би могло да има управление съвместно между ПП-ДБ и ГЕРБ.

„Ако г-н Борисов поеме ангажимент и го спазва всеки ден и се движим по тази програма, случват се реформи имаме независими конкурси за институциите, тогава ще трябва да управляваме заедно по някакъв ясно написан и гарантиран начин. Ние сме обещали, че за реформите ще се борим и няма да се откажем. Не казвам, че е на всяка цена властта, но когато трябва да се свърши работата имаш два варианта – да се опиташ да я свършиш, независимо от обстоятелствата и да се учиш от грешките си, или да седиш в опозиция, ако не можеш да я свършиш при сегашната композиция“, отбеляза Лена Бориславова.

Тя заяви категорично, че занапред под никаква форма и по никаква тема няма да работят с ДПС.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/