in

„Мета“ изгуби близо 200 милиарда долара в резултат на съобщение на Марк Зукърбърг

Снимка: Facebook/Mark Zuckerberg

Стана ясно, че компанията „Мета“ губи близо 200 милиарда долара в резултат на съобщение на Марк Зукърбърг. Цената на акциите са паднали.

Главният изпълнителен директор Марк Зукърбърг каза, че може да отнеме „няколко години“, преди работата му върху AI (изкуствен интелект) да се разрасне и да започне да печели пари.

Това доведе до опасения сред инвеститорите, че огромните инвестиции на компанията в изкуствен интелект може да не се изплатят и че състоянието на компанията може да е по-слабо, отколкото се смяташе досега.

Това предизвика разпродажби, при които акциите на „Мета“ паднаха с 190 милиарда долара при отварянето на търговията в четвъртък сутринта. Стойността им падна с близо 15 на сто.

Притесненията за „Мета“ също доведоха до падане на цената на акциите в други социални мрежи. Snap падна с 4,8%, например, докато Alphabet, Amazon и Microsoft бяха надолу между 1,5% и 2,7%.

Г-н Зукърбърг се опита да увери своите инвеститори, че ще има пари, които могат да бъдат направени от неговите AI продукти – дори ако тези приходи все още не пристигат.

Превод и редакция: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/