in

Проф. Рачев обяви кога да очакваме температури над 20°

Кадър: бТВ

Според климатолога проф. Георги Рачев в следващите дни ще се радваме на по-топло време, като в неделя температурите ще се вдигнат над 20°

„От днес до вторник ни очаква по-топло време. Но на места ще има възможност за валежи в следобедните часове“, заяви климатологът проф. Георги Рачев в ефира на бТВ.

В неделя се очакват над 20 градуса следобед. Сутрин ще е хладно, а после може и да има стойности до 25 градуса на места, добави климатологът.

Около великденските празници ще има превалявания на доста места. Основно това ще е в западна България.

Малко по-смътно ще е времето и по морето.

„Но то ще е доста стабилно и топло до Гергьовден и около Цветница. Типично късноаприлско и майско време. Сутрин е хладно, следобед – топло“, каза Рачев.

В последния ден преди празниците – 2 май – ще е слънчево. От петък до неделя се очакват превалявания. Но колкото повече наближаваме празничните дни, толкова повече намаляват вероятностите за валежи, добави Рачев.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/