in

С какво време изпращаме април и посрещаме май: Прогноза от НИМХ

Снимка: "Нова Варна"

От НИМХ представиха своята седмична прогноза за времето в България за периода от 28.04.2024 г. до 03.05.2024 г. Прогнозата е на дежурния синоптик Марияна Попова.

Според синоптиците през следващите дни до края на месец април вятърът ще остане от изток-североизток, слаб до умерен. Ще бъде предимно слънчево, с купеста облачност след обяд над източната половина от страната и планинските райони; по-значителна ще е в неделя и във вторник, но и тогава вероятността за валежи е малка.

През първите дни на май в западната половина от страната вятърът ще отслабне и ще стихне; в Източна България ще стане северен, после северозападен, в петък и там ще отслабне.

Сутрин ще бъде предимно слънчево, но в следобедните часове над повече райони из цялата страна ще се развива купеста облачност, в четвъртък и петък – и по-мощна, купесто-дъждовна. Повишава се вероятността за краткотрайни валежи, придружени и с гръмотевици.

В сряда явленията ще са на отделни места в източните райони, в четвъртък и петък – на много места в Западна и Централна България.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/