in

Предстои магична нощ. Какви са поверията

Снимка: Pixabay

Според народни поверия нощта на Лазаровден срещу Цветница е магична. Трябва да имаме само хубави помисли, за да бъде позитивни следващите 12 месеца. Неомъжените девойки трябва да намислят своите най-съкровени желания тази нощ.

На този хубав празник има и още няколко поверия,в които хората вярват и смятат, че и до ден днешен се сбъдват. Старите върбови клонки от иконата, или къщата не трябва да се свалят преди да са сложени новите. Изхвърлят се само в течаща вода, за да се махне цялата негативна енергия, която се е събрала и ви е предпазвала от болести и неприятности, предава Стандарт.

Ако печете питка на Цветница, но тя не се изпича и отвътре остава сурова, това предвещава скорошна раздяла с близък за вас човек.

Не забучвайте никога нож в хляб, това предвещава бедни години не само за вас, но и за всички членове на семейството ви. Докато печете питката, никога не чистете в къщата, защото ще прогоните своя късмет.

Ако в началото и в края на хранене хапнете по едно малко парченце хляб, поръсено със сол, това предвещава щастие в семейството.

Ако и останалите на масата направят същото, късметът винаги ще е с тях.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/