in ,

Задават се пролетни бури точно около Великден: Ето подробната прогноза

Колаж: "Нова Варна"

Според синоптиците през Страстната седмица времето ще е променливо с пролетни бури. Очаква се в последните два дни на април облачността да е по-значителна в Източна България, където ще има повече валежи и студен вятър. Очаква се в Западна България облачността да е динамична с минимална вероятност за дъжд. Дневните температури днес ще бъдат между 18 и 23 градус, а във вторник – с около 1-2 градуса надолу.

В сряда слънцето ще е по-щедро. Ще има разкъсана облачност с валежи на малко места. От четвъртък до Великден и Гергьовден предстои период с локални следобедни пролетни бури, при които дъждовете ще са временно интензивни, с гръмотевици и градушки, съобщава Нова телевизия.

В четвъртък условия за това ще има на повече места в западната половина на страната, в петък – и на изток. Следобедни температури ще 19-24 градуса.

В дните на Велика събота и Великден облачността ще остане динамична с локални валежи, в някои части на страната по-напоителни. Високо по планините ще превали сняг. В топлите часове термометрите ще се движат между 18 и 23 градуса.

След Великден седмицата ще е с неустойчиво време с по-динамична облачност и валежи в Южна и Западна България. В края на периода е възможно да има по-съществен валеж и на изток. Температурите през повечето дни ще се запазят в пролетния диапазон между 20 и 25 градуса. Възможни са по-осезаеми колебания надолу около 9-10 май.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/