in

За какво да внимаваме при закупуването на агнешко месо за празниците?

Кадър: Youtube/ Antonina Petrowa

Едно от най-важните неща за трапезата ни на Великден и Гергьовден е агнешкото месо. Но как да разпознаем хубавото агнешко и за какво да внимаваме?

Агнешкото месо може да се предлага във вариант трупче, труп на половинка, четвъртинка, както и в потребителска разфасовка, която да е с потребителска опаковка.

При закупуване на неопаковано месо потребителите да внимават за здравната маркировка на агнешкото трупче. Тази маркировка показва ветеринарния регистрационен номер на предприятието, където е добито месото.

По външни признаци можем да разберем, че едно месо е прясно, ако е със суха повърхност, без ослузявания, приятно бледорозов цвят, мазнините – светли, бели, до леко кремави.

Опакованото в потребителска опакова месо или т. нар. разфасовка трябва да има етикет, на който да са посочени всички реквизити по изискване на регламент 11/69.

Месото трябва да се съхранява в хладилни условия при температура, оказана от производителя и да се следи за срока на годност, поставен от производителя на потребителската опаковка. При трупчетата трябва да се поиска информация на щанда, от който е закупено месото.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/