in ,

Много дъжд ще се излее в Източна България до часове

Снимка: Pixabay

Според прогнозата на НИМХ през следващото денонощие над по-голямата част от България облачността ще е значителна и на много места в Централна и Източна България ще има валежи от дъжд, като в източните части те ще бъдат значителни по количество. 

Утре валежите от север ще започнат да спират, но на много места в Южна България ще продължи да превалява, а в югозападните райони и ще прегърми. В северозападната част от страната ще преобладава слънчево време. Ще продължи да духа умерен източен вятър, в източната половина от североизток. Минималните температури ще бъдат между 7° и 12°, а максималните – между 17° и 22°, по-ниски в Югоизточна България 13°-16°. В София минималната ще е 8°, максималната – около 20°.

Над планините облачността ще е значителна с валежи от дъжд, над 2200 m – от сняг. След обяд на места в Рило-Родопската област ще прегърми. Ще духа умерен и силен вятър от изток-североизток. Максималната температура на 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра – около 4°.

Над Черноморието ще бъде облачно и дъждовно. На места главно по южното крайбрежие валежите ще са значителни по количество. След обяд над Северното Черноморие облачността ще се разкъса. Ще духа умерен, временно силен североизточен вятър. Максималните температури ще са 14°-17°. Температурата на морската вода е 14°-15°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/