in

Силен вятър се задава в Източна България през следващите дни

Снимка: Pixabay

От НИМХ представиха своята прогноза за времето за страната за периода от 30 април до 5 май. Прогнозата е на дежурния синоптик Анастасия Кирилова

Според прогнозата във вторник и сряда в източните райони ще остане ветровито. Ще духа умерен, временно силен вятър от север-североизток. В Източна България ще преобладава облачно време, на места с краткотрайни валежи. Повече слънчеви часове ще има в Западна България, където и вятърът ще е слаб, но след обяд над планинските райони ще се развива купеста облачност и там на места ще превали. Минималните температури ще бъдат между 7° и 12°, а максималните – между 19° и 24°.

През следващите дни вятърът ще се ориентира от север-северозапад, ще отслабне, в много райони временно ще стихва. Дневните температури ще се повишат с 3-4 градуса.

В четвъртък сутринта валежите в Източна България ще спрат, а облачността ще се разкъса и ще намалее.

Преди обяд в останалата част от страната ще бъде слънчево, но след обяд, през нощта срещу петък и в петък от запад на изток ще се развива купесто-дъждовна облачност, на много места в страната ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури.

В събота и неделя въздушната маса над страната ще остане нестабилна. Облачността ще е по-често значителна, купеста и купесто-дъждовна, с краткотрайни валежи и гръмотевици. Вятърът от северозапад ще се усили и температурите ще се понижават.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/