in

Заловиха млад шофьор, дрифтирал в Перник: Какво го чака?

Снимка: ОДМВР-Перник

От пресцентъра на ОДМВР-Перник съобщават, че полицията в града се е самосезирала за случай на рисково шофиране след клип в интернет. Младеж на 21 години е заловен заради дрифтиране в града

Във връзка с публикуван в интернет и медиите видеоклип за рисково шофиране – дрифт на лек автомобил, на 28 април 2024 г. на ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ в областния град, ръководството на ОДМВР – Перник се самосезира и предприе действия за установяване на водача.

На 29 април нарушителят е установен – 21-годишен местен жител, управлявал лек автомобил „Ауди“. На водача са наложени административно-наказателни мерки. Издадена е заповед за прилагане на принудителна административна мярка – спиране от движение на моторното превозно средство за срок от 3 месеца и му е съставен акт за административно нарушение за което законът предвижда парична санкция в размер на 3 000 лева и 1 година лишаване от правоуправление.

От полицията напомнят на гражданите, че всяко нарушение на Закона за движение по пътищата не остава без последствия.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.