in

Мъж грабна въздушна пушка и заплаши майка си с убийство в София

Снимка: Pixabay

От Софийска районна прокуратура съобщават, че към наказателна отговорност е привлечен мъж, заканил се с убийство на майка си.

На 27.04.2024 г. около 20:30 часа в апартамент в ж.к. „Овча Купел“ в гр. София обвиняемият В.Т. е заплашил с убийство майка си, като ѝ казал „ще те убия“ и взел въздушна пушка и с нея ударил жената по краката. Заканването възбудило основателен страх у жената. Деянието е извършено в условията на домашно насилие.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода“. Предвид възможността да извърши друго престъпление В.Т. е задържан за срок до 72 часа.

Днес наблюдаващ прокурор внася искане до Софийски районен съд за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/