in ,

Настъпва голяма промяна по плажовете в Гърция от това лято

Кадър: Youtube/Bikini Beach Greece

Стана ясно, че от това лято ще настъпят някои промени по гръцките плацове. Ще се използва ново приложение, чиято цел е да даде възможност на плажуващите да докладват за нарушения на разпоредбите за достъп до плажовете по популярните брегове на Гърция

Приложението, пуснато от Министерството на дигиталното управление, позволява на потребителите да подават жалби относно случаи, в които туристически заведения превишават определеното им място за чадъри на плажа или участват в неразрешена окупация без необходимото споразумение за концесия. Приложението се казва „MyCoast“, съобщава гръцкото електронно издание на Kathimerini.

Използвайки функции за геолокация, потребителите могат да определят точното местоположение на предполагаемо нарушение. Веднъж идентифицирано, приложението предоставя изчерпателна информация, включително определеното местоположение, продължителността на лизинга и разрешената зона на покритие, посочена в лицензионното споразумение.

Жалбоподателите имат възможност да подават доклади или под своето име, като използват потребителското си име и парола, или анонимно.

Превод и редакция: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/