in

Последни данни за състоянието на тримесечното бебе с коклюш от Велико Търново

Колаж: "Нова Варна"

Д-р Валентин Точков – началник на детско отделение в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ даде последни данни за състоянието на тримесечното бебе с коклюш от Велико Търново. По негова информация детето е постъпило за лечение на 20-ти април (събота вечер). Тогава е било прегледано и са направени изследвания, с които се е установило, че детето е с прояви на пневмония.

„Фактически това е едно от усложненията на заболяването коклюш“ , каза в ефира на БНТ д-р Валентин Точков.

Медикът добави, че кърмачето на три месеца е пристигнало при лекарския екип от Холандия. Детето се е разболяло там. Проведено е лечение и бебето е изписано от болницата, но то продължило да кашля и родителите му решават да се върнат в България, за да го прегледат в Търново. Лекарите приемат в болница тримесечното бебе, което е с усложнено състояние – трудно дишане и мъчителна кашлица.

„Това е едно затруднено дишане с пристъпи на спиране на дишането“, добави д-р Точков.

Лекарят посочи, че бебето вече е в добро състояние след проведения контролен преглед.

„Тази пневномия не се различава от останалите. Децата могат да получат дихателна недостатъчност, но когато се започне навременно лечение, мисля, че не можем да получим усложнения и така ще се стигне до един благоприятен край“, обясни началникът на детското отделение в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/