in

Предупреждение за шофьорите в България за голямото пътуване преди празниците

Снимка: Pixabay

От МВР предупреждават всички шофьори в България да не превишават скоростта, тъй като ще има проверки. В цялата страна са засилени мерките за сигурност по пътищата преди предстоящите празнични дни.

На територията на област Кюстендил допълнителни екипи на „Пътна полиция“ към ОД на МВР ще контролират движението и ще съблюдават за спазване на правилата.

„ОД на МВР-Кюстендил е предприела необходимите мерки за безпроблемно протичане на празничните дни, които предстоят, т.е. предотвратяване на всякакви нарушения на обществения ред“, обясни пред бТВ началникът на „Охранителна полиция“ комисар Васил Паргов.

От думите му стана ясно, че в началото и в края на празничните дни са изведени допълнителни патрули от „Пътна полиция“. Тези служители ще помагат в контрола на движението там, където трафикът е най-натоварен.

„Допълнително са изведени и екипи, които с технически средства наблюдават ще установява дали водачите на превозни средства превишават допустимата скорост по съответните пътни участъци“, каза още комисар Паргов.

Взети са и допълнителни мерки пред християнските храмове. Там ще има полицейски служители, които да гарантират сигурността и да подпомагат регулирането на движението, поясни още началникът на „Охранителна полиция“ и подчерта, че ще се следи за съмнително поведение на граждани.

„Най-невралгичните точки по време на празничните пътувания са магистрала „Струма“, както и главен път 1-6 от магистралата към ГКПП „Гюешево“. Предполагаме, че голяма част от българите ще прекарат празниците в съседна Македония, затова ще има непрекъснато автопатрули, които да регулират и подпомагат движението в тази посока“, поясни комисар Паргов.

Той съобщи, че допълнителни екипи ще има и по пътя към Рилския манастир, където ще бъде проведена специализирана полицейска акция от служители както на ОДМВР-Кюстендил, така и на дирекция „Жандармерия“.

Комисар Паргов посъветва също така хората, които тръгнат на път за дълъг период от време, да не оставят в домовете си крупни суми пари, както и да не качват твърде често постове в социалните мрежи.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/