in

Гърция е парализирана: Вече има опашки на ГКПП „Кулата“

Снимка: Google Street View

Общественият транспорт в Гърция спира работа навръх Деня на труда – 1 май. Причината е, че синдикати и работнически асоциации организират стачки.

Стачките са организирани от основните профсъюзи. Стачкуващите са се обявили против решението на гръцкото правителство Денят на труда да бъде преместен на 7 май. Предвидено е стачните действия да просължат до утре сутринта.

Работещите в железниците обявиха 24-часова стачка, което ще засегне движението на метрото, трамваите и електрическата железница. Автобусите ще обслужват пътници от 9:00 до 21:00 часа. Корабите ще останат в пристанищата заради стачката на Общогръцката федерация на моряците, съобщава Нова телевизия.

На ГКПП „Кулата“ вече са се образували опашки. Водачите рано сутринта изчакват около 30 минути, очаква се през деня да премине по-тежкият поток от коли и задръстването да стане сериозно. Пътуващи към Гърция българи споделят, че не се притесняват от стачката, защото не се очертава да използват услугите на гръцкия публичен транспорт, пътувайки с лични автомобили.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/