in

Ето какво е замислило американското правителство за марихуаната

Снимка: Pixabay

Стана ясно, че американското правителство планира да промени статута на марихуаната и да я категоризира като нискорисков наркотик. Досега марихуаната спадаше към категорията, включваща най-рисковите вещества

Според появилата се в медиите информация се планира марихуаната да бъде преместена в третата категория вещества, където фигурират още стероидите и парацетамолът.

Марихуаната е изцяло легална или може да бъде използвана за медицински цели в повечето американски щати. В някои щати обаче действат относително строги забрани за употребата ѝ, което според ДПА е причина за предприемането на действия на федерално ниво.

Промяната на статута ѝ няма да промени ситуацията на първо време. Във въпросните щати с по-строги правила ще продължат да бъдат налагани санкции. Въпреки това се очаква федералната мярка да допринесе за по-нататъшното декриминализиране на марихуаната.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/