in

Жена от Англия остана шокирана, след като ѝ казали, че била мъртва

Колаж: "Нова Варна"

Жена от Англия останала стъписана, след като ѝ казали, че била мъртва. Англичанката се явила в болница за преглед, при което научила ужасяващата новина, че била вписана като починала.

Персоналът на болницата в Бридлингтън обяснил на Сюзън Джонсън, че според техните записи, тя е мъртва от четири месеца, съобщава Би Би Си.

Заради грандиозното и куриозно объркване е спряно изплащането на обезщетениятя ѝ, които покриват грижите за съпруга ѝ Боб, който е с увреждания

Проблемът идва от неправилна гражданска регистрация на смърт, поправена по-късно от личния лекар на пациентката.

Джонсън отишла в болницата за преглед през март 2023 г. „Дадох им картата си и първото нещо, което казаха, беше „О, ти си мъртва“. Аз бях в шок после ми казаха довиждане и това е всичко“, отбелязва британката.

Г-жа Джонсън каза, че преживяването я е накарало да „трепери като лист“.

Съпругът на жената – Боб бил „ядосан“, когато чул какво се е случило и завел г-жа Джонсън на кафе, за да успокои нервите си.

Пенсионерката се свързала с личния си лекар. Оттам й обяснили, че грешката е коригирана. Въпреки това, когато се свързала с Министерството на труда и пенсиите (DWP), изумен служител й казал, че е мъртва на хартия. „Напълно изключих. Не говорех и не правех нищо, бях в собствения си малък балон“, спомня си тя.

Въпреки че обезщетенията ѝ вече са възстановени, за г-жа Джонсън все още не е ясно как се е случила грешката и кой е отговорен.

Превод и редакция: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/