in

Водач с 3 промила алкохол предизвика катастрофа с 4 паркирани коли: Возил е две деца

Снимка: "Нова Варна", Мердин Берберов

Стана ясно, че мъж се е качил зад волана с близо 3 промила алкохол. Водачът е предизвикал катастрофа с 4 паркирани автомобила в квартал „Зона В“ във Велико Търново. В колата, причинила инцидента, са пътували и две деца.

На паркираните автомобили са нанесени значителни материални щети, а 24-годишният шофьор от Велико Търново, причинил катастрофата, е с 2,78 промила, според данните на дрегера, съобщава БНТ.

Водачът е дал кръвна проба за анализ. С него са пътували непълнолетно момиче и малолетно момче от село Хотница.

Децата са прегледани в Спешна помощ, с повърхностни наранявания са и са освободени за домашно лечение. Водачът е задържан. По случая е образувано досъдебно производство.

19-годишен младеж от село Балван е хванат да шофира след употреба на наркотици тази нощ. Отказал е кръвна проба, задържан е за 24 часа. Срещу него е започнато бързо производство.

Вчера на паркинг на хипермаркет в Горна Оряховица при маневра на заден ход водач е блъснал минаващата зад автомобила му 67-годишна жена. Тя е със счупен прешлен без опасност за живота във великотърновската болница. Алкохолната проба на водача е отрицателна. Води се досъдебно производство.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/