in

Истинска напаст: Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете в България

Снимка: Pixabay

Стана ясно, че жена е открила над 15 кърлежа по лицето и ръцете на детето си след разходка в Южния парк в София

Майката предупреждава всички родители, чиито деца играят в района, да бъдат бдителни и пита обработвани ли са тази година тревните площи срещу кърлежи.

В злополучния ден Петя Лозанова била на разходка с 2-годишния си син и 6-годишната му кака.

„Децата поиграха, а малко след като си тръгнахме видяхме, че цялата буза и ръцете на сина ми бяха покрита с кърлежи. Бяха много малки и започнахме да ги махаме. За щастие, все още никои от тях не се бяха забили, а само пълзяха по тялото му. Топката, с която играеха децата, също беше покрита с десетки кърлежи”, разказва жената пред Нова телевизия.

По пътя към вкъщи няколко пъти майката изтупала дрешките на децата си. Оказало се, че и по дъщеря ѝ лазят насекоми, които премахнала.

От Столичната община обясниха за Нова, че тази година тревните площи са обработени за кърлежи дори по-рано от обичайното и това се случило в края на март. Последвало и частично пръскане след цялостното в началото на подранилата пролет.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/