in

Потоп и мълнии в Анкара: Стана страшно (ВИДЕО)

Кадър: Youtube/NDTV

Tежки наводнения нанесоха щети по сгради и пътища в Анкара. Дъждът не е спрял в продължение на два дни. Обилни валежи, придружени с градушки, предизвикаха истински хаос в столицата на Турция Анкара, спирайки ежедневието, тъй като улиците се превърнаха в езера, а метростанциите бяха наводнени.

За кратък период се изляха огромни количества дъжд, наводнявайки пътища и подлези. Закъсали превозни средства изпълниха наводнените улици, докато някои станции на метрото спряха работа поради покачване на нивото на водата, съобщава изданието Hurriyet Daily News.

Службите за спешна помощ се опитаха да отговорят на стотици обаждания за наводнения. Пожарникари и общински екипи се справиха с потопа, докато някои жители взеха нещата в свои ръце, опитвайки се да отводнят наводнените домове и работни места.

Въпреки че няма съобщения за жертви, губернаторът на Анкара Васип Шахин предупреди гражданите да останат внимателни, тъй като се очаква валежите да продължат.

„Нашите екипи работят неуморно, за да се справят със ситуацията“, каза Шахин. „Близо 1330 сигнала за наводнения са получени досега, като над 950 вече са адресирани. Усилията за реагиране продължават за останалите места.“

Шахин подчерта, че най-тежко засегнатите райони са Yenimahalle и Keçiören, където екипите дават приоритет на намесата.

Превод и редакция: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/