in

САЩ обвини Русия, че е използвала химическо вещество срещу украинските сили

Снимка: Pixabay.com

Стана ясно, че украинският град Одеса отново е станал мишена на руски ракетни атаки. Съобщава се, че 14 души са пострадали.

Руска ракета е попаднала в пощенски разпределителен център, при което е причинила пожар в складови помещения. Всички служители в комплекса са успели да се укрият в бомбоубежище и сред тях няма засегнати, по данни от директора на компанията „Нова поща“ Володимир Поперешнюк.

Украински дронове са нанесли щети на енергийната инфраструктура и са причинили спиране на електричеството в Орловска и Курска област в Русия. Атаки с безпилотни апарти са били насочени и срещу енергийни обекти в Смоленска област.

Държавният департамент на САЩ обвини Русия, че е използвала химическото вещество хлорпикрин срещу украинските сили в нарушение на Конвенцията за забрана на химическите оръжия.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/