in

В навечерието на Великден: Откриха батерия в купешки козунак

Стана ясно, че БАБХ състави два акта и спря дейността на фирмата, произвела козунак с батерия. Веднага след получаване на сигнала за открита батерия в закупен козунак със стафиди, Българската агенция по безопасност на храните и инспекторите от ОДБХ София-град реагират и спират от реализация засегнатата партида във всички обекти на търговската верига.

Реакцията идва след като в социалните мрежи семейство от София публикува снимка на разрязан козунак, от чието парче стърчи оранжева батерия.

Експертите от ОДБХ Монтана са извършили проверка в производствения обект, от където козунаците са доставени в търговската верига в столицата. Съставени са 2 акта за установяване на административно нарушение, а дейността на производителя бе спряна незабавно, съобщиха от Агенцията.

Агенцията по храните призовава гражданите при констатиране на нарушения, незабавно да подадат сигнал на Горещия телефон – 0700 122 99 и през онлайн формата на сайта.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/