in

Строго се забраняват всички тези неща днес, на Велика събота

снимка Нова Варна

Както е известно днес е Велика събота. На този ден е забранено да се извършват домакински работи у дома: пране, гладене, чистене. Затова Велики четвъртък е посветен на всички тези дела, за да може всичко в дома да се изчисти преди Великден.

Не е разрешено да се извършват дейности, свързани с употребата на конци, игли и ножици. Забравете за всяка градинска работа: сеитба или засаждане на зеленчуци.

На този ден са забранени и физическият труд и строителните работи. В събота риболовът и ловът са забранени. Също така не е препоръчително да отидете на гробището в последния ден на поста.

В навечерието на Великден трябва да помогнете на всички роднини и приятели. Ако е възможно, направете дарение на хората, които се нуждаят от него. В събота се извършват последните приготовления за празника: боядисват се яйцата, украсяват се великденските яйца и се приготвят ястия за трапезата.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/