in

До броени часове драстично скачат цените на билетите за влак

Снимка: Мердин Берберов, "Нова Варна"

Както е известно Националният железопътен превозвач променя цените на билетите за пътуване с влак заради драстичното увеличаване на разходите на дружеството през последните няколко години.

Увеличението ще бъде средно с 20% и влиза в сила от 7 май 2024 г., съобщи БДЖ на сайта си. Без промяна ще останат цените на железопътните карти „Дете“, „Учащ“, „Семейство“ „ТПЛ“ и „Възрастен“, които са на символична стойност от 1 лев, предава investor.

Националният железопътен превозвач не е променял своите цени от началото на 2012 г., с изключение на индексиране през 2020 г. с 1,8%, припомнят от компанията.

Само за периода от 2021 г. до края на миналата година разходите на дружеството са се увеличи с 23,2%. В това се включват увеличенията в основните разходи за гориво, електроенергия и трудови възнаграждения на служителите, като се има предвид, че БДЖ е един от най-големите работодатели в страната.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/